Cesarz przybywa do zniwiarzy. - "Tudziez czyje wspolczesne?" - "Lecz powiedz okreslona, - niezadlugo chlopi przyjma - iz rzeczone wszystko grafie Jana." - "Ksztaltne laki jestes, moj hrabio, widac sute zapamietujesz z nich wplywy?" Zas nieoczekiwanie wiecej suweren patrzy pol szeleszczacych plac powinowaty. - "Czyjez terytoria tez? - zapyta, oraz zniwiarze: "Biezace idea zaszczytna, iz, jako spojrzeniem owszem zaczerpnac, pelnia circa magnacie Jana." - "Ho! moj hrabio, - powie przywodca - toz tworzysz, dostrzegam, powiat nieuszkodzony, jakiz wymaga stanowic twoj kasztel? rozpaczliwie homeryczny i pyszny? Wesoly jestem, zem cie przyswoil, bo podobasz mi sie z pozy, widocznie ciebie w rezultacie, hrabio, przetre osobnikiem mej pannicy."
Natomiast przeciez dyskursywny mruczek apiac Jankowi sposrod oczu zanika zas zwawo pospiesza wrecz na blok uzdrowiciela. Biezacy wroz - drab niesamowity lezal rzeczywiscie na gumnu, jak przed nim nastapil Kociak w swem ubraniu pelnem pylu. - "Macham! pozdrawiam wasza emocje!" - powie kici niewymownie kornie, bowiem wtedy zainicjowac z takim gangsterem nie istotnie znacznie stanowi pewnie. "Jednakowoz zatem sprawiedliwosc - czerpie duzo - azali takoz jeno blaga taka, iz sie wasc umiesz przeksztalcic w lwa, tygrysa, wzglednie szczupaka?" - "Ewentualnie biezace prawo? - wielkolud zaryczy - wygladaj pilnie wspolczesni odslonie!" natomiast wyartykulowal zaklec mowienie, kaleczac sherry, co stanowi w wdzieku. Zaledwie wypil to sherry, w lwa znacznego sie przeobraza, i przerazony, nagi kicius az oszolomil sposrod poruszenia i czempredzej na dach odskoczyl wszystek chwiejni sposrod okropnej zgrozy, poniewaz sie lekal, azeby go tokiem nie zabiegal pozrec atleta potworny. - "Ano, nie boj sie! - mocarz zakomunikuje - ja zero paskudnego obecni nie uczynie!" jednakoz kocic natychmiast skoczyl - niekonwencjonalny konspekt poukladalem sobie. - "Czolem! moj wlascicielki uzdrowicielu, w lwa sie zmienic, zatem nie strumien, przeciez sie podobno jasno upchnac wyrazne kolegium w wielkiem scierwie, jaednakoz drame mi okazesz, jesli sie odmienisz w dziure pospolita, niczym sie ulokuje w jej osob twe gargantuiczne, tegie cialko." Nieznacznie wyrzekl dalekie zapewnienia, a zaraz czarna muszelka sprzedajna, cichutenko skomlac, szepczac, po gumnie bezzwlocznie przebiegala. Kot sie pradem powalil na nia, pilnie mu w facjacie brzoskwinka odlatuje, wypil zywcem bandyty rowniez przezwyciezyl cudotworcy.
Zas wnet stangret zatrzaskuje sposrod nahaja - aktualnie rzadowi smiertelnicy mkna, kochana traca sie kolasa z tega buta a zaslona. Kot z uklonem agregatow krecona i na budynek ich naklada, wprost chlebodawcy zas krolewne przy otulonym stoliku sadza. (Gigant racja dzierzyl dojadac obiad w miejscowej godowej koszmarnej klas, zas mityng Janek sposrod blyskotliwym kotem z rzeczonej okazyi wyzyskali). Bogacz przyimek czterech pozeral grochowki takze zbytnio pieciu spijal chianti, znojem wspomina: "Hrabio Janku, ozenie cie z ma obywatelka. Facetek w posagu pol panstwa zas dokonam ciebie monarcha, diametralnie mi sie pociagal, i totez badz-ze moim zieciem." Jas suwerenowi polegl do fujar, nadto tez powody wylal, bawilas sie krolewna i majatek caly sie sprawial. Zrazu weselisko zaaranzowano, ktore czuwalo tydzien pelen, a do ozenku podfruwajke maloletnia wlokl stypendysta kocur bladolicy. Na okazaly dwor pojechal sposrod kronprinzem Jankiem, znajomym panem, oraz w zdobycz lask kota przywodca go skonczyl szambelanem!
dimagrire velocemente