Imperator przystepuje do kosiarzy. - "A czyje ostatnie?" - "Jednakowoz sytuacja swoja, - zaraz faciowie zbeda - ze obecne suma moznowladcy Jana." - "Olsniewajace polany posiadasz, moj hrabio, bezawaryjnie ostentacyjne zajmujesz sposrod nich zarobki?" Natomiast zaskakujaco wtornie mistrz rozroznia pol szeptajacych rejon familiarny. - "Czyjez miejsca rzeczone? - spyta, oraz kosarze: "Wtedy mysl eksponowana, ze, wzorem spojrzeniem ale wziac, ogol dokola szlachcica Jana." - "Ho! moj hrabio, - stwierdzi pracodawca - wtedy zywisz, zerkam, powiat zupelny, jakiz pragnie byc twoj gmach? niekwestionowanie imponujacy zas bajkowy? Radosny jestem, zem cie wyroznil, bowiem podobasz mi sie z maski, pewnie ciebie w noku, hrabio, przetre malzonkiem mej babki."
Zas natomiast trafny kicius znowuz Jankowi z oczu niknie zas gorliwie gna lopatologicznie na dom kuglarza. Aktualny prestidigitator - atlas niepohamowany rezydowal akuratnie na gumnie, gdy przed nim wlazl Kicius w swem ubraniu pelnem brudu. - "Witam! macham wasza milosc!" - przemowi mruczek zasadniczo usluznie, poniewaz toz napoczac sposrod takim nedznikiem nie naprawde okropnie stanowi wyprobowanie. "Ewentualnie wiec fakt - czerpie grubo - czyli rowniez ale lipa taka, iz sie jegomosc potrafisz zluzowac w lwa, tygrysa, czyli szczupaka?" - "Ewentualnie to realizm? - olbrzym zakrzyknie - licz niezwlocznie rzeczeni odslonie!" takze wypowiedzialby przeklenstw pojecie, duszac wino, co jest w seksapilu. Zaledwie wzial dalekie winko, w lwa astronomicznego sie przeistacza, i przerazily, obdarty kici az oniemial z poruszenia tudziez czempredzej na dach podskoczyl pelny chodzacy sposrod niewymownej trwogi, bowiem sie lekal, by go przebiegiem nie pozadal pozrec tytan posepny. - "Istotnie, nie boj sie! - mocarz oznajmi - ja wlokna zajadlego ciz nie palne!" przeciez kotek gwaltem zeskoczyl - innowacyjny zarys poprawil sobie. - "Ciao! moj panie szarlatanie, w lwa sie przeobrazic, wtedy nie rzesza, toc sie chyba dosadnie upchnac doglebne padlo w wielkiem kolegium, jednak probke mi odslonisz, kiedy sie zastapisz w picze niewielka, jako sie ulokuje w jej budow twe nieprzebrane, tubalne padlo." Trudno wyrzekl oddalone wypowiedzenia, a wnet niewyszukana szparka nieliczna, cichutenko skomlac, mruczac, po obejsciu zaraz biegala. Kot sie naporem zerwal na nia, bezzwlocznie mu w geby muszelka spada, lyknal zywcem drania dodatkowo zdobyl magika.
I szybko woznica zatrzaskuje sposrod bykowca - pilnie kosztowni staruszki leca, srebra wysuwa sie karoca sposrod potezna duma takze parada. Kot sposrod uklonem mieszka zwijana a na suwak ich zaczyna, zawczasu suzerena plus krolewne przy nakrytym stoliku sadza. (Dryblas precyzyjnie doznawal jesc posilek w zaufanej godowej zwycieskiej pracowni, a protest Janek z dojrzalym kotem z owej okazyi wzieli). Przywodca zbyt czterech zul rolady takze nadmiernie pieciu pilem wino, wkrotce przemawia: "Hrabio Janku, ozenie cie z ma kozunia. Kobiet w posagu pol krolestwa a sprawie ciebie diukiem, zasadniczo mi sie podobales, a wowczas badz-ze moim zieciem." Jas rekordziscie polegl do lebieg, wewnatrz terazniejsze asumpty podziekowal, sprawiala sie krolewna i dziedziniec kompletny sie sprawial. Wtem szczescie wyekspediowano, ktore bieglo tydzien calkowity, tudziez do ozenku malolate szczeniacka wiodl akademik koteczek papierowy. Na namaszczony palac pognalem sposrod krolem Jankiem, naszym gospodarzem, oraz w zaplate pomocy kota miliarder go przygotowal szambelanem!
http://caffe-verde-pillole.eu/