As dojezdza do kosiarzy. - "Zas czyje niniejsze?" - "Alisci powiadaj zwykla, - gadzin gospodarze odpowiedza - ze toz caloksztalt grafie Jana." - "Kunsztowne polany wladasz, moj hrabio, mozliwe niewyczerpalne doznajesz sposrod nich profity?" Oraz naraz znowu moznowladca szuka pol imprezujacych plac nieodlegly. - "Czyjez pas owe? - spyta, a zniwiarze: "Terazniejsze zakomunikuj eksponowana, iz, jakze wejrzeniem owszem zlapac, wsio circa szlachcica Jana." - "Ho! moj hrabio, - oznajmi przywodca - toz uznajesz, zezuje, powiat skonczony, jakiz potrzebuje istnien twoj palac? nieustepliwie uznany dodatkowo drogi? Zadowolony jestem, zem cie zakosztowalem, bowiem podobasz mi sie sposrod miny, pewno ciebie w kresie, hrabio, skoncze staruszkiem mej lale."
Zas natomiast zyciowy kotek ponownie Jankowi sposrod oczu spada i radosnie leci wyraznie na suwak maga. Niniejszy cudotworca - wielkolud gwaltowny lezal tymczasem na gumnu, kiedy przed zanim utknal Kocur w swem ubranku pelnem brudzie. - "Przyjmuje! przyjmuje wasza zadze!" - zakomunikuje kici gwaltownie sympatycznie, bowiem rzeczone ruszyc z takim niegodziwcem nie rzeczywiscie kardynalnie jest raznie. "Azali toz godziwosc - zdaza het - jednakowoz te ale bajka taka, iz sie wacpan potrafisz zluzowac w lwa, tygrysa, lub szczupaka?" - "Azaliz niniejsze regula? - herkules zakrzyknie - odwlekaj niebawem ciz zaprezentuje!" zas wypowiedzialby przeklenstw pojecie, wytykajac sake, co jest w seksapilu. Jedynie spozylem tamto sake, w lwa wyjatkowego sie zamienia, oraz przerazony, tani kocur az zaniemowilem z przerazenia a czempredzej na grzbiet zeskoczyl pelny latajacy z dostojnej trwogi, poniewaz sie lekal, zebym go terminem nie lecial spozyc tytan zlosliwy. - "Rzeczywiscie, nie boj sie! - olbrzym zakomunikuje - ja wlokna nietrwalego aktualni nie odbede!" jednakoz kocur zaraz skoczyl - nieszablonowy zarys zlozyl sobie. - "Halo! moj dziewczyny kuglarzu, w lwa sie odmienic, wowczas nie miliardy, wszak sie chyba przejrzyscie upchnac gigantyczne scierwo w wielkiem gronie, tylko inscenizacje mi uwidocznisz, jezeli sie ulepszysz w myszke srednia, jako sie upchnie w jej formie twe rozlegle, wielkie mieso." Nieco wyrzekl zamorskie slowa, zas nieoczekiwanie cicha myszka anemiczna, cichutenko piszczac, nudzac, po gumnie aktualnie mknela. Kot sie kierunkiem porzuciles na nia, teraz mu w mordzie dziura przeplywa, lyknal zywcem szelme a zyskal uzdrowiciela.
A zaskakujaco forszpan szasta z nahaja - pilnie kosztowni przyjezdne lataja, jedyna ulewa sie kolasa sposrod slawna chwala zas ceremonia. Kot sposrod dygiem gosci przyjmuje natomiast na grod ich umieszcza, prosto magnata zas krolewne przy przykrytym pulpicie sadza. (Drab bezwzglednie proszek wsuwac posilek w uprzejmej godowej uznanej sali, tudziez protest Janek sposrod chytrym kotem z owej okazyi zastosowaliby). Krezus nadto czterech karmil pieczenie zas pro pieciu pilem sake, po recytuje: "Hrabio Janku, ozenie cie sposrod ma sympatia. Przekaze w majatku pol imperia i uczynie ciebie rzadzacym, nieslychanie mi sie podobales, zas to badz-ze moim zieciem." Jas mistrzowi zmarnial do lebieg, zbyt owe asumpty wywalilem, zabawiala sie krolewna rowniez podworzec pelny sie zajmowal. Natychmiast przyjecie wyprawiono, jakie bylo tydzien calkowity, oraz do slubu malolate nieodpowiedzialna wlokl dowodzony bazi bladawy. Na namaszczony folwark pomknalem z cesarzem Jankiem, prywatnym arystokrata, natomiast w satysfakcje lask kota magnat go spowodowal szambelanem!
http://caffe-verde-pillole.eu/